Forum towarzyskie »

DIY - zrób to sam

ooo! i nawet ceny przystępne🙂 ale te nowe Łuczniki też są dobre, czy tylko te stare zassłużone??

kurcze mam jedną zdolną dziewczynę na roku, co chwilę coś dla siebie robi i w większości są to super rzeczy🙂 dzisiaj wrzuciła kolejną pierdółkę własnej roboty - pokaże Wam😉
drewienko wielkości dłoni, farby akrylowe🙂
cudo!
breva zobacz i popytaj tutaj
http://szyjemy-po-godzinach.pl/index.php
Jakiś czas temu robiłam różne pierdółki z koralików itd. Teraz też od czasu do czasu przysiądę w ramach odstresowania się.  🙂
Z końskich rzeczy zrobiłam owijki polarowe dla siebie i znajomych- brązowe, granatowe i różoffe  😀 Wytrzymały wszystko.  😉 Zdjęć nie mam niestety.

Z koralikowych np.:
Catanzaro, piękne!🙂

sznurka, dzięki za link🙂 w wolnej chwili się zagłębię🙂

a póki co w ramach DIY przyklejam na silikonie tło do szyby (w terrarium, bo wymieniam dzieciakowi na większe) i mnie szlag trafia! nie mam czym tego zablokować żeby tło się przyssało do szyby - co chwile mi odchodzi i silikon tego nie łapie🙁 kończy mi się cierpliwość....
Breva dziękuję  :kwiatek:
no to jeszcze takie:  🙂
Ja również mogę łuczniki polecić, moja mama ma już łucznika 23 lata i szył świetnie. Teraz ja sobie coś dziergam na nim i też nie mam zastrzeżeń  😀
(Tylko raz był w naprawie jak coś popsułam podczas nauki 😡 )

Ostatni twór 😁 😁
Notarialna,  aj low jor prace 🙂
ostatnio włączyło się mi dziwne poczucie humoru i pozamawiałam śmieszne dodatki 😁

Mój fanpage: http://www.facebook.com/pages/Jewellery-Arts/187420214633343
Swietne. Powiedz mi prosze, czy elementy metalowe w Twoich kolczykach to srebro czy metal jakis inny? Ciekawa jestem jak z uczulaniem jesli nie srebro, swego czasu mialam makabryczny problem z tym ...
Jest kilka rodzai. Nikiel posrebrzany, aluminium posrebrzane (najczęściej w swarovskim posrebrzanym stosowane) i miedź posrebrzana. Miedź i aluminium nie uczulają, za to nikiel już może nieźle napaskudzić w uchu. Też miałam ten problem. Odstawiłam nikiel i jak ręką odjął.
patrzcie co robi moja mama  😜 odbiło jej przed swietami bozego narodzenia i teraz ciągle tworzy coś nowego  😍

galopada_, przepiękne!
a można zamówić bez jaj? 😉
można wszystko  😉
Bransoletka na zamówienie, rozmiar niestandardowy, bo 17 cm długości ;-)

Zdjęcie niestety na szybko 😡
Notarialna, dzieki za podpowiedz, musze wiec zwrocic uwage, zeby sprobowac z alu lub miedzia.
I kolejne 😉

galopada_ baaardzo ładne  😀

Prototyp dla mnie, ale już ją uwielbiam.
Gruba i ciężka, ale na podwójnej żyłce (udźwig 13 kg, więc się tak łatwo nie zerwie, wzmocniona cyjopanem 🙂 )
BOSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSKA! 😜
ostatnio jakoś tak zrobiłam sobie przerwę w tworzeniu biżuterii, bo co chwilę wypada mi sprężynka od jednego z narzędzi i mnie to strasznie denerwuje.  😁 Wygrzebane z folderów: 😀

za duze zdjecia  😤

galopada- absolutnie piękne....

to ja zadebiutuję w tym wątku i się"pochwalę" moimi tegorocznymi wypocinami na jajach wielkanocnych 🙂

łał  😵
Tamtam, piekne. Skrobiesz 😉? Czym?
dziękuję🙂 cieszę się że się jajca podobają  😉

Basznia - do tej pory co roku skrobałam małym nożykiem tapicerskim  😵 , w tym roku kontury sobie wyskrobałam nozykiem a potem wykorzystałam frezarkę do manicure 🙂 i muszę przyznać że fajnie mi się "skrobało".... przede wszystkim mniejsze prawdopodobieństwo podziurawienia jaja  😅
Aaaa czyli technologia wkracza na skrobane jajca 🙂 Ja skalpelem, ale moje dziela absolutnie sie tu nie nadaja 😉.
Tamtam, jakie cuda!  😜 Wow, śliczne są te Twoje dzieła!  😍 ja do jajek nie mam aż takiej cierpliwości  🤣

Przepraszam za rozmiar zdjęć  😡 zmniejszałam, ale najwyraźniej coś mi nie wyszło. Spróbuję jeszcze raz 😉 Muszę się obkupić w nowe koraliki, bo powoli mi się kończą, a koleżanki męczą  😀
Fajne te rzeczy robicie!

Mnie ostatnio ciągnie do tworzenia czegoś, tylko że nie mam 'weny' aby wybrać coś konkretnego.
Znacie może jakieś strony z ciekawymi pomysłami do 'DIY' albo blogów pokazujących ciekawą twórczość?
ja zaglądam na takie photoblogi jak, np. www.photoblog.pl/blyskotka2 czy http://www.photoblog.pl/silatrommi - ogólnie bardzo podobają mi się prace tej osoby, choć te ostatnie, tj. "mroczne" trochę mniej. Brakuje mi kolorów 🙂
w temacie koralików.
zawieszki albo breloki mojego dzieła 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się